PSZ: a szakszervezetnek nincsenek politikai céljai

Belföld, 2019.11.25

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)- amely a szombatra bejelentett tüntetés szervezője - kizárólag tagjainak befizetéséből működik, nincs és soha nem is volt pártpolitikai célja. Így reagált az érdekvédelmi szervezet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a demonstrációjuk az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait szolgálja.

A szakszervezet kiemelte: csak szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységet lát el. Ha politikai céljaik lettek volna, az országos tüntetést az októberi önkormányzati választások előtti időpontra szervezték volna, de ezt nem tették - mutattak rá.

Reagálásukban felidézték, hogy az Emmi és az ITM november 22-i közös közleményében azt írta: "A pedagógus és más szakszervezetek által bejelentett tüntetés ismét az ellenzék és a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja".

A PSZ ezt határozottan visszautasítja, tüntetését pedig éppen a gyermekek, a társadalom jövőjének biztonsága érdekében is szervezi - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!