Rácz Zsófia: továbbra is várják az adófelajánlásokat a Nemzeti Tehetség Programra

Belföld, 2022.05.18

Továbbra is várják az 1 százalékos adófelajánlásokat a Nemzeti Tehetség Programra - közölte a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Rácz Zsófia azt mondta: a program indulása óta már több mint 16 milliárd forint felajánlás érkezett a programra. A felajánlott összeget a kormány a felajánlók számával arányosan kiegészíti, ezért annak is érdemes rendelkeznie az adója 1 százalékáról, aki adókedvezményben részesül vagy adómentes, mert az is növeli a végösszeget - emelte ki.

Hangsúlyozta azt is: a kormány idén 4,4 milliárd forintot fordít a tehetségek gondozására.

A Nemzeti Tehetség Programban idén 11 kategóriában írtak ki nyílt pályázatokat - ismertette, hozzátéve: a mintegy kétezer beérkezett pályázatból 1258 nyertest hirdettek.

Ismertette: a pályázatok főleg szervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak szólnak, de vannak olyan támogatások, amelyekre a fiatalok közvetlenül pályázhatnak. Ezek között említette a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, amelyben eddig 5300 fiatal részesült, és a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjat, amely a világ legjobb egyetemein tanulóknak nyújt komplex támogatást.

A műsorban elhangzott: az adó 1 százalékáról péntekig lehet rendelkezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!