Rádőlt egy fa a Belvárosi hídra Szegeden (Frissítve)

Belföld, 2020.02.05

Lezárták a szegedi Széchényi teret, egy épület tetejéről elszabadult bádoglemez miatt. Délután a Belvárosi hidat is érdemes volt elkerülni, egy az útra dőlt fa miatt. Utóbbin azonban már újra lehet közlekedni.

Belvárosi hídra dőlt egy fa
Szegeden is több helyen okozott fennakadást a keddi erős szél. Fél 4 körül kicsavart egy fát az erős szél a Móra Ferenc Múzeumnál. A viharos erejű szél miatt a fa rádőlt a Belvárosi hídra, így akadályozta az újszegedi irányból érkező bicikliseket és autósokat egyaránt. A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatta az utasokat, hogy a szél okozta károk miatt a teljes troli hálózaton késésekre, pótlóbuszokra lehet számítani. Újszegedre emiatt a Bertalan hídon keresztül közlekedtek a trolik. Azóta már megszűnt a forgalmi akadály a Belvárosi hídon, így újra jár arra a trolibusz.

Azonban a Széchenyi tér továbbra is le van zárva. Itt ugyanis, a Kiss Dávid Palota tetőszerkezetének bádogborítását mozdította el a szél, ezért a teret a Kiss Menyhért utcától a Belvárosi híd lábáig lezárták, a forgalmat is leállították és kiterelték az embereket. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina elmondta, egy körülbelül 40-50 négyzetméteres bádoglemezt bontott meg a viharos erejű szél. Hozzáfűzte, ha ez leszakad, súlyos károkat okozhat, emiatt zárták le az utcát, sem gyalog, sem autóval nem lehet közlekedni erre. A katasztrófavédelem szakemberei felmérik a helyzetet és nagy valószínűséggel, mentőkötél segítségével rögzítik, vagy a földre juttatják a bádoglemezt. A Széchenyi tér lezárása a vészhelyzet felszámolásáig tart. A forgalmat a városban mindenhol nehezítik a letört faágak, gallyak.

Molnár Krisztina megyei katasztrófavédelmi szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy több mint száz bejelentés érkezett szerda estig. A tűzoltókat jellemzően leszakadt faágakhoz, kidőlt fákhoz és a viharban károsodott autókhoz riasztották. A szóvivő külön kihangsúlyozta, hogy eddig szerencsére személyi sérülésről nem érkezett bejelentés. Szeged mellett sok bejelentés érkezett Szentesről, Hódmezővásárhelyről és többek között Makóról is. A károk felszámolása folyamatos. A szóvivő viszont kiemelte, hogy az erős szél a fűtés során keletkező szén-monoxidot visszafújhatja a lakásba, így erre külön, kiemelt figyelmet kell fordítani. 

Fotó: Facebook/
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!