Rákóczi Szövetség: karácsonyi ajándék határon túli magyar óvodásoknak

Belföld, 2018.12.05

A magyar iskolaválasztás érdekében 20 ezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint karácsonyig a Kárpát-medence közel ezer településén a magyar óvodások Mátyás király mesekönyvet kapnak, amelyhez a szülőket megszólító és a magyar iskolaválasztásra bátorító levelet is mellékelnek.

Kiemelték: a Rákóczi Szövetség hosszú évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztása mellett, meg vannak győződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a legfontosabb.

Közleményükben kitértek arra is, hogy az iskolaválasztási kampány sikere érdekében az ősz folyamán négy óvodapedagógus találkozót szervezett a szövetség 600, a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónő részvételével.

A programban érintett óvodák részére egy pályázatot is meghirdetett a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több színvonalas közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a gyermekek ajándékai átadhatók a szülőknek szóló üzenettel együtt.

November 23-ig kétszáz Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a Szövetség 19 825 000 forint értékben - közölték.

Jelezték azt is: a Magyar Iskolaválasztási Program érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Beszterce-Naszód megyéket, illetve Torda és Dés régióját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!