Rendezvényház- és sporttelep-rekonstrukció Nagyhegyesen

Belföld, 2018.09.14

Elkészült Nagyhegyes rendezvényházának és a sporttelep épületének rekonstrukciója, az 51 millió forintos beruházást pénteken adták át a hajdú-bihari településen.

Bajusz Istvánné (független) polgármester elmondta: a beruházáshoz 29 millió forint európai uniós forrást nyertek vidékfejlesztési pályázaton, 22 millió forintot pedig saját forrásból biztosítottak a munkálatokhoz, amelynek során teljes fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére, és az épületek külső szigetelésére került sor.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a magyar vidék komoly fejlesztési lehetőségekhez jutott a vidékfejlesztési operatív programon keretében.

Számos mezőgazdasági és infrastrukturális beruházás után immár arra is lehetőség van, hogy a közösségi tereket, sportlétesítményeket, rendezvényházakat is korszerűsítsék - tette hozzá megjegyezve, hogy utóbbi beruházások "erősítik az egyént, a közösséget, a magyar települést, a magyar vidéket".

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke "a megye egyik ékkövének" nevezte Nagyhegyest, amelynek önkormányzata példát adhat abból, hogyan kell az értékeket megőrizni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!