Saját "rezsicsomagot" dolgozott ki a Jobbik

Belföld, 2022.07.21

Az energiaválság kezelésére saját rezsicsomagot dolgozott ki a Jobbik - áll a párt által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Hangsúlyozva, "a rezsicsökkentés eltörlése" rendkívül megnehezíti a magyar családok életét, arról írnak, "a Fidesz hazugságspirálba keveredett", hiszen míg a kampányban Orbán Viktor és a kormánypárt vezető politikusai a háború kitörését követően is azt mondták, hogy nem fognak nőni a rezsiárak, "alig negyedévvel a választások után a gázár hétszeresére, az áram ára kétszeresére emelkedik".

A Jobbik szerint kormányoldalon "összevissza kommunikálnak", hiszen múlt héten még a ma bejelentett díjak többszöröséről volt szó, és most sem nyugtatták meg a polgárokat, hogy a terheik nem nőnek majd nagyságrendekkel.

Jelezték: a Jobbik az energiaválság kezelésére saját rezsicsomagot dolgozott ki. Javaslataik között említik, hogy engedje el az állam a rezsikiadások áfáját, "hiszen ezen most nyerészkedik", segítse az állam a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) felszámolása miatti bevételkieséstől szenvedő háztartásokat, a kedvezményrendszer kialakításakor pedig a nagycsaládosok mellett gondoljanak az egy- és a kétgyermekesekre is, hogy az ő terheik se növekedhessenek irreális módon.

Az ellenzéki párt sürgeti egyben, hogy a magyar kisvállalkozóknak is járjon a rezsivédelem, és az otthoni munkát végzők számára magasabb fogyasztási határt állapítsanak meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!