Sargentini-jelentés - Kormányszóvivő: a jelentés a "Soros-birodalom" jelentése

Belföld, 2018.04.13

A "Soros-birodalom" jelentésének nevezte a csütörtökön bemutatott úgynevezett Sargentini-jelentést a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán pénteken Budapesten újságíróknak emlékeztetett: az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában (LIBE) az előző nap ismertették a Magyarországról szóló - súlyos bírálatokat tartalmazó - jelentéstervezetet, amelynek jelentéstevője Judith Sargentini zöldpárti képviselő.

A kormányszóvivő szerint most ismét megpróbálják azt, ami az országgyűlési választáson nem sikerült: megtörni azt a magyar kormányzati álláspontot, amely mereven elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust, a bevándorlóországgá válást.

A Sargentini-jelentés készítői "ezer szállal" kapcsolódnak a "Soros-birodalomhoz", és az elmúlt nyolc évben már számtalanszor megpróbálták befeketíteni Magyarországot - mondta Kovács Zoltán, hozzátéve: Judith Sargentini nem is tagadta, hogy nem jogi, hanem politikai eljárásról van szó.

A szóvivő úgy értékelt, politikai boszorkányüldözés zajlik. Kifogásolta, hogy a kormányt meg sem hívták a bizottsági ülésre, majd amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kérte a részvétel lehetőséget, megtagadták.

A kormány minden eszközzel igyekszik megakadályozni a jelentés sikerét, az erre vonatkozó felhatalmazás pedig a legutóbbi országgyűlési választás eredményének fényében tovább erősödött - közölte.

Azzal kapcsolatban, hogy a Figyelő olyan emberek nevét sorolta fel, akik a hetilap szerint Soros Györgynek, illetve az általa finanszírozott szervezeteknek dolgoznak, Kovács Zoltán kérdésre azt mondta: a kormánynak nincs dolga azzal, hogy a sajtó miként foglalkozik politikai kérdésekkel.

Arra a kérdésre, miszerint nem Magyarországon, hanem világszerte dolgozik 2000 "Soros-zsoldos", úgy reagált: nincs félreértés, egyértelmű a helyzet, nem Orbán Viktor miniszterelnök beszélt ezekről az emberekről, hanem egy "Soros-szervezet" volt vezetője, aki teljesen nyilvánvalóvá tette, milyen számokról van szó.

Ő egy hangfelvételen a kormány szerint egyértelműen arról beszél, hogy csak Magyarországon legalább 2000 ember dolgozik - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!