Schanda: már több mint egymillióan utaztak a Balatonra a MÁV járatain az idei főszezonban

Belföld, 2021.08.08

Már több mint egymillióan utaztak a Balatonra a MÁV járatain az idei főszezonban - emelte ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap közösségi oldalán.

Schanda Tamás a bejegyzésben hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország egyik legfontosabb idegenforgalmi célpontja egyre kényelmesebben és gyorsabban legyen elérhető.

Tájékoztatása szerint az utasok kétharmada a déli partra, harmaduk az északira tart, a Balatonhoz vonatozók száma pedig több mint ötödével múlja felül a tavalyi adatot, és megegyezik a 2019-es forgalommal.

Rámutatott: napjaink környezetkímélő közlekedése elképzelhetetlen korszerű vasút nélkül. Felhívta a figyelmet arra, hogy a dél-balatoni vasútvonal teljes felújítása után idén nyárra az északi parton is elkészült az első szakasz villamosítása Balatonfüredig.

Schanda Tamás megjegyezte: a vasúttársaság már három emeletes motorvonatot közlekedtet a Balatonra, és bővítette IC-járatai számát, valamint kerékpáros utazási szolgáltatásait is.

A kormány célul tűzte ki, hogy a Balaton teljesen körbejárható legyen tájba illeszkedő, környezetkímélő vasúttal, a térség közlekedésének fejlesztésére összesen 300 milliárd forintot fordítanak - jelentette ki az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!