Schanda: véglegesítettük a budapesti tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést

Belföld, 2021.11.29

A Budapesten közlekedő emberek érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium véglegesítette a helyi tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést - jelentette be a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Schanda Tamás a közösségi oldalára feltett videóban hangsúlyozta, a fővárosi önkormányzatnak nagyobb részt kellene vállalnia az agglomerációs közlekedés finanszírozásából.

Mint mondta, a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója is a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.

"A tárca a városvezetéssel változatlanul fennálló nézetkülönbségeket félretéve, megoldást keresve teremtett alkalmat a személyes találkozóval az aláírásra. Tény viszont, hogy minimális aláírási hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna az ügyet a fővárosi önkormányzat" - fogalmazott Schanda Tamás.

Hozzátette, remélik, hogy az agglomerációs közlekedés kiegyensúlyozottabb kölségmegosztásáról szóló egyeztetéseket is sikerül mielőbb eredményesen lezárni, és a főváros kifizeti az állami cégeknek az általuk végzett szolgáltatás után járó összegeket.

"Üzengetésre és akciózásra pedig kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet; arról, hogy a fővárosi önkormányzatban most maffiajutalékos rendszer működik" - mondta Schanda Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!