Semmelweis-nap - Simicskó: köszönet az egészségügyben dolgozóknak!

Belföld, 2021.07.01

A pandémia, az elmúlt másfél év mindenkit próbára tevő küzdelme minden korábbinál jobban ráirányította a figyelmet azokra, akik a járvány leküzdéséért önzetlenül, sokszor a beteg egészségét sajátjuk elé helyezve küzdöttek a kórházi ágyak mellett, a mintavételi helyeken vagy az oltóközpontokban - írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Semmelweis-nap alkalmából Simicskó István kifejtette: a kormányzat a korábban sosem látott mértékű infrastrukturális fejlesztések mellett különös figyelmet szentel a szakdolgozóknak, hiszem a munka oroszlánrészét nem önmagukban a kórházi épületek, vagy a berendezések végzik, hanem a szakdolgozók.

Ezért amikor az egészségügy támogatására gondolnak, elsősorban a szakdolgozók helyzetének javítására kell gondolni. Ennek mentén a kormány a védekezésben résztvevőknek 10 napos fizetett szabadságot biztosít, továbbá a jövő évi költségvetésben 2884 milliárd forintot fordít az egészségügyre, ami 1700 milliárddal több, mint 2010 előtt - sorolta.

Simicskó István kiemelte, hogy a Semmelweis-nap törvénybe iktatásával az Országgyűlés az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára nem csupán egy munkaszüneti napot biztosított, hanem ez a nap jelképe a társadalom hálájának és elismerésének az általuk végzett munkáért.

Kitért arra is: a szervezett egészségügyi rendszer a modern államok és a tudomány közös vívmánya. Orvosok, ápolók, gyógyszerészek, kutatók, az őket segítő adminisztratív munkát végzők és még sok szakterület együttműködése szükséges ahhoz, hogy "betegségünk esetén a megfelelő ellátásban részesüljünk".

A gyógyulást nem csupán az előírt gyógyszer vagy kezelés segíti elő, hanem az egészségügyi dolgozók gondoskodása, és "a kiszolgáltatott helyzetünkön átsegítő emberséges hozzáállása" - írta a kormánypárti frakcióvezető, egyúttal köszönetét fejezve ki az egészségügyben dolgozóknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!