Sípcsonttöréssel szállították kórházba a buszvezetőt

Belföld, 2023.03.07

Mintegy 20 millió forintos kár keletkezett abban az autóbuszban, amelybe egy autós csapódott bele hétfő délután Szegeden. Az autóbusz sofőrjét sípcsonttöréssel szállították kórházba.

Autóbusz és személyautó ütközött Szegeden

Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, összesen 11 ember sérült meg abban a balesetben, amely hétfő délután történt Szegeden a Bem és a Dobó utca kereszteződésében. 

Mint ismert egy Audi sofőrje kanyarodott ki a Dobó utcából, azonban nem adta meg az elsőbbséget a Bem utcán érkező helyijáratos busznak, melynek következtében összeütköztek. A busz egy fának csapódott, a jármű eleje szinte a felismerhetetlenségig összetört, a sofőr pedig beszorult a kabinba, a tűzoltók szabadították ki a Scaniából. 

&t=4s

A balesetben egy fő életveszélyesen, hárman súlyosan, míg heten könnyebben sérültek. A helyszíni ellátást követően 11 sérültet szállítottak a mentők kórházba. 

Az Audit vezető sofőr ellen - aki az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett - tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

A 20-as busz egyébként a belvárosból a Vadkerti tér felé tartott, amikor bekövetkezett a baleset.

A Volánbusz Kommunikációs Igazgatósága kérdésünkre elmondta, hogy a buszt vezető sofőr sípcsonttörést szenvedett a balesetben, jelenleg kórházban ápolják, előre láthatólag 6 hetet is meghaladhatja a felépülési idő. 

A Scania busz eleje teljesen összetört, a Volánbusz tájékoztatása szerint a jármű javítási költsége előre láthatólag elérheti akár a 20 millió forintot is. 

A baleset háromnegyed 3-kor történt, de a törött busz elszállítása csak 18 óra körül történt meg, amelyet a közlekedési társaság speciális gépjárműve húzott el a baleset helyszínéről, az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. Az útra némi üzemanyag is folyt, amelyre homokot szórtak. 

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!