Soltész: aki nem az országot szolgálja, kizárja magát az összefogásból

Belföld, 2022.09.17

A magyar emberek összefogásának fontosságát hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát városnapi ünnepségén pénteken.

Városnapi ünnepség Nyírbogáton Soltész Miklós kiemelte, aki magyarként nem az országot, nem a nemzetet és nem a közösséget szolgálja, az kiírja és kizárja magát ebből az összefogásból.

"Azt kell mondani, hogy vannak sajnos ma is, tegnap is voltak Brüsszelben, akik idegen érdekeket szolgálnak. El kell dönteni, hogy az idegen érdekeket szolgálja valaki, vagy a magyar nemzetet, a kettő együtt nem lehetséges" - hangoztatta az államtitkár.

Mint mondta, "az biztos, hogy mi az utóbbit, azaz a nemzetet szolgáljuk", ebbe például Nyírbogát, a térség és a határon túli magyarok is beletartoznak.

Soltész Miklós emlékeztetett, a Nyírbátor mellett fekvő kisváros egy éve nyerte el a városi rangot, amelyet nem érdemtelenül kapott meg. Kétmilliárd forint értékű útfelújítási program fejeződött be, gyermekvédelmi központ épült, bölcsődét, óvodát és védőnői szolgálatot alakítottak ki, illetve fejlesztették az iskolát, energetikai rekonstrukciók indultak az elmúlt években Nyírbogáton - sorolta a megvalósult és a folyamatban lévő beruházásokat az államtitkár.

A modernizált közművek és csatornahálózat, a fejlődő idősellátás és a szépülő templomok mutatják ennek a csaknem háromezer lakosú kisvárosnak az erejét - tette hozzá.

Mindez összefogás és küzdelem nélkül nem valósulhatott volna meg - hangsúlyozta Soltész Miklós, aki köszönetet mondott az elvégzett munkáért a lakóknak, az önkormányzat dolgozóinak és a város vezetésének.

Az eseményen beszédet mondott Papp Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, Román István megyei kormánymegbízott és Simonné Rizsák Ildikó, Nyírbogát Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Az ünnepség részeként átadták a település belterületén 595 millió forintból megépült 2,5 kilométer hosszú kerékpárutat. Az ünnepségen Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, ez a kerékpárútszakasz része annak a 35 kilométer hosszú hálózatnak, amely a 471-es főút mellett épült ki az elmúlt egy évben.

Nyolc év alatt hatvan kilométer kerékpárút épült a Nyírbátor központú választókerületben csaknem hatmilliárd forint értékben - mondta a képviselő.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Városnapi ünnepség Nyírbogáton Városnapi ünnepség Nyírbogáton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!