Soltész: állami támogatásból sportközponttal gazdagodott Beloiannisz

Belföld, 2022.09.23

    Beloiannisz, 2022. szeptember 23., péntek (MTI)- 212 millió forintos állami támogatásból sportközpont épült Beloianniszban, a közösségi intézmény a jól tervezett kivitelezésnek köszönhetően költséghatékonyan fenntartható - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Fejér megyei településen.

Soltész Miklós a beloianniszi sportközpont átadóünnepségén, miután a helybéli gyerekekkel kipróbálta a létesítményt, méltatta a görög nemzetiségű település új épületének tervezését.

Azt mondta, amellett, hogy igen sokrétű közösségi és sportolási lehetőséget nyújt a komplexum, a fenntartása nullaszaldós is lehet a jól tervezett energetikai kiegészítőknek köszönhetően, ami - fogalmazott - "a mostani szörnyű brüsszeli intézkedések miatt nem kis eredmény".

Soltész Miklós közölte, a központot nemcsak a gyermekek használják tornatermeként, hanem közösségi házként valamennyi ott élőt szolgálja majd.

Tessely Zoltán a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az építkezésnek még nincs vége, mert sport- és kulturális központot álmodott meg a beloianniszi közösség, amelynek még csak a sport része épült meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!