Speciális gyermekotthon épül Ópusztaszeren

Belföld, 2020.11.19

Húsz férőhelyes speciális gyermekotthon épül lányok számára uniós támogatással Ópusztaszeren - tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád-Csanád megyei kirendeltsége az MTI-t.

A közlemény szerint a súlyos, pszichés tüneteket mutató gyermekek elhelyezésére szolgáló otthon 269 millió forintból a tervek szerint jövő őszre készülhet el.

Az új intézménynek köszönhetően egy eddig meglehetősen kiszolgáltatott célcsoport gyermekvédelmi szakellátása válik lehetővé nemcsak Csongrád-Csanád megyében, hanem a teljes Dél-Alföldön. A megyében jelenleg egyetlen fenntartó sem működtet speciális gyermekvédelmi szakellátást biztosító gyermekotthont vagy lakásotthont. Olyan gyermekek igényelnek ilyet, akik súlyos pszichés problémákkal küzdenek, állapotukból fakadóan folyamatos egészségügyi ellátásra van szükségük. Az ő gondozásuk családi körülmények között is rendkívül megterhelő, a gyermekvédelmi szakellátáson belül is csak a legegyedibb szakmai hozzáértéssel valósítható meg. Ezért a projekt része a szakemberek képzése is: a speciális gyermekotthon működtetéséhez szükséges elméleti tudást és a gyakorlati készségeket egyaránt elsajátítják a dolgozók.

A beruházás keretében kettő hat- és egy nyolcszemélyes speciális, kettős szükségletű lány csoportot befogadó közösségi és kiszolgáló épület alakítanak ki - a szükséges szolgáltatások biztosításával - szabadidős tevékenységre is alkalmas zöldterülettel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!