Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok: olimpiai bajnokok adták át az érmeket a speciális olimpikonoknak

Belföld, 2021.08.29

Véget ért a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok háromnapos eseménysorozata, amelyen 55 egyesület mintegy 800 sportolója vett részt Szentesen, Szegváron és Szegeden.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók legnagyobb hazai seregszemléjén 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, erőemelésben, görkorcsolyában, cselgáncsban, kerékpárban, kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban, mozgásélményben (MATP), teniszben, tollaslabdában, tornában és úszásban - tartottak versenyeket.

A szervezők tájékoztatása szerint a speciális sportolók küzdelmeit korábbi sikeres sportolók és sportvezetők is megtisztelték: a négyszeres olimpiai bajnok úszó Darnyi Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szintén olimpiai aranyérmes Wladár Sándor, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, az öttusában olimpiai bajnok Fábián László és a birkózásban olimpiai első Növényi Norbert egyaránt a helyszíneken szurkolt a versenyzőknek, és ők adták át az érmeket is a speciális olimpikonoknak.

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat négyévente rendeznek, a következőre 2023 nyarán, Berlinben kerül sor, a Nemzeti Játékok versenyei a Világjátékok elő-válogatójának is tekinthetők.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség 1989 óta szervezi az enyhe, a közép, a súlyos és a halmozottan értelmi fogyatékossággal élő emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!