Sportautó Szegeden a REÖK előtt

Belföld, 2022.10.26

Egy speciálisan átalakított sportautót állítottak ki a REÖK elé. A Lotus Evora a thyssenkrupp szerdai sajtótájékoztatójának leglátványosabb eleme.

Lotus Evora
A thyssenkrupp Automotive Technology a világ egyik vezető autóipari beszállítója, több mint 23 évvel ezelőtt érkezett Magyarországra járműipari ipari K+F tevékenység elindításával. A thyssenkruppnak eddig Budapesten, Győrben, Jászfényszarun, Debrecenben, valamint Veszprémben volt irodája, ma azonban Szegeden tart sajtótájékoztatót, amely fontos mérföldkő lehet a város és a cég életében is. 

A szerda délelőtti sajtótájékoztató dekorációi már megérkeztek, amelyek között egy kék szupersportautó is található. A Lotus Evorát a cég vélehetőleg K+F tevékenységeihez használja, amelyről közelebbi a sajtótájékoztatón derülhet ki, amely a REÖK Regionális Összművészeti Központban lesz.

A Lotus Evorát trailer hozta a REÖK elé, a komoly spoilerezettséggel és diffúzorral is ellátott autó abszolút versenypályára való. 

A Lotus több változatot is gyártott az Evora-ból, az alap verzió egy 3,5 literes Toyota eredetű 24 szelepes V6-os motort kapott, amelyet az utasok mögé helyezett el a brit gyártó. A középmotoros kupéból létezik kompresszoros verzió is, amelyet "S" cimkével látott el a Lotus. 

A Lotus Evora S 350 lóerős teljesítményre képes 400 Nm nyomaték mellett, amelynek köszönhetően olyan 4,7 másodperc körül gyorsul fel százas tempóra, míg a végsebessége 277 km/h. Érdekesség még, hogy például a román rendőrségnek van egy Lotus Evora S sportautója, amellyel vélhetőleg autópályán fogják el a szabálytalankodókat. 

A Magyar Ede téren kiállított Evora egyébként különleges, hiszen látszólag csak elektomos motor hajtja, valamint önvezetésre is képes vélhetőleg, hiszen számos szenzor és antenna látható rajta. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!