Steiner: a klímaváltozás negatív hatásai konkrét intézkedéseket igényelnek

Belföld, 2021.10.13

A klímaváltozás egyre intenzívebben van jelen, negatív hatásai hangzatos szólamok helyett konkrét intézkedéseket igényelnek, ezért is fontos kitölteni a zöldügyekről szóló konzultáció kérdőívét - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán a Miskolci Egyetemen, a konzultációval kapcsolatos országos előadássorozat következő állomásán.

Steiner Attila kiemelte, "Magyarország zöldúton jár, ez a következő két hónapban szó szerint is értendő". Hozzátette, Magyarország célja az, hogy 2050-re klímasemleges legyen.

Szólt arról: a 21. század egyik fő kihívása a környezet megóvása, az ezzel kapcsolatos felelősség vállalása, ami a fenntartható jövő kulcsa.

Az országjárás célja, hogy az egyetemek bemutassák, a hallgatók hogyan látják a klímasemlegességet - közölte az államtitkár, jelezve, tizenkét kérdésre várnak választ.

Az előadássorozat első állomása kedden a győri Széchenyi István Egyetem volt. Steiner Attila ott elmondta, a környezetvédelemmel kapcsolatos konzultációval szeretnék felmérni, hogy a kormány által kijelölt irányoknak milyen a társadalmi támogatottságuk. Az országjárás részeként a következő időszakban valamennyi vidéki, majd fővárosi egyetemen ismertetik a konzultációt, hogy hangsúlyosan be tudják vonni a véleménynyilvánításba az egyetemistákat - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a kérdések a megújuló energiák, az elektromos közlekedés, a hulladékok és az egyszer használatos műanyagok kérdéskörét járják végig. Megjelenik a témák között továbbá a szemléletformálás és az illegális szemeteléssel kapcsolatos esetleges szankciók ügye is.

A kérdőívet a https://zold.kormany.hu/ oldalon lehet kitölteni november végéig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!