Strache-ügy - MSZP: Orbán árulja el, milyen szerepe van a Strache-botrányban!

Belföld, 2019.05.21

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, árulja el, hogy milyen szerepe van az osztrák kormányt "maga alá temető" Strache-botrányban.

A szocialisták frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a "napnál világosabb", hogy Orbán Viktor "nyakig benne van" a botrányban.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár irigykedett a fideszes médiabirodalomra és zsíros állami megbízásokat ígért oroszoknak azért, hogy ennek fejében vásárolják össze a neki tetsző újságokat, televíziócsatornákat - fogalmazott Harangozó Tamás. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette - mondta. Heinz-Christian Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd "átjátszotta" a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek - tette hozzá.

A politikus az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Azt mondta, a szocialisták választ várnak arra, hogy mikor, hogyan és milyen körülmények között ismerte meg Heinrich Pecinát és ki hozta őket össze. A kormányfő tudott-e arról, hogy az üzletembert gazdasági bűncselekményekért ítélték el? - kérdezte. Az MSZP azt is tudni akarja, hogy mikor állapodtak meg a magyar sajtó egy részének "átjátszásáról - tette hozzá. A magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon Heinz-Christian Strachével? - sorolta kérdéseit Harangozó Tamás.

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy akkor "ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak". Olyan dolgot nehéz számon kérni, amiről az ember nem tud - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!