Szabad és biztonságos internetet követel a Jobbik

Belföld, 2021.02.25

Szabad és biztonságos internetet, az online tér veszélyeivel foglalkozó szakombudsmant követelt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az országgyűlési alelnök arról beszélt: részletesen kidolgozott törvényjavaslatot, illetve alaptörvény-módosítási indítványt nyújtott be a parlamentnek, kezdeményezve, hogy az alapvető jogok biztosának helyetteseként hozzák létre az internetombudsmani posztot.

A jobbikos politikus kiemelte: a 21. század egyik legfőbb kihívása a kommunikáció változása, annak "arctalanná" válása, az abban rejlő veszélyek kezelése.

Példaként a kiskorúakra leselkedő veszélyeket - az öngyilkosságra heccelő kampányokat vagy a gyermekpornográfiát - említette, de ide sorolta a fake news terjedését is, mondván, a hamis hírek "kiemelkedő biztonságpolitikai és a választás tisztaságát is komolyan befolyásoló veszélyt" jelentenek.

Brenner Koloman felszólította javaslata támogatására a kormányoldalt, hangsúlyozva, a magyar polgárok biztonságát ez szavatolja, nem a "Rákosi időket idéző alagutak" építése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!