Szabó Balázs önkormányzati képviselő lemondását követeli a Fidelitas

Belföld, 2021.01.20

Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő lemondását követeli a Fidelitas, mert a politikus - akinek párttagságát a Jobbik emiatt felfüggesztette - egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén választási megfigyelőként utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba.

Renge Zsolt, a Fidelitas újpesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: Szabó Balázs, akit korábban nem jogerősen rasszista hátterű bűncselekmény miatt is elítéltek, immár nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, hiszen kérdéses, hogy milyen idegen érdekeket képvisel.

A kialakult helyzetért, a botrányért az újpesti balliberális városvezetés a felelős, amely a közép-afrikai utazásról megjelent hírekig, botrányai ellenére kiállt Szabó Balázs mellett - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, immár másfél évvel ezelőtt felszólították Szabó Balázst, hogy távozzon a közéletből, ám mindeddig Déri Tibor, a kerület momentumos polgármestere, Vaju László, a körzet DK-s országgyűlési képviselője és Karácsony Gergely főpolgármester is kiállt mellette.

Végül saját pártja, a Jobbik "zárta ki a soraiból", és szólította fel képviselői mandátuma visszaadására, aminek Szabó Balázs nem tett eleget - mondta.

Mindez azt mutatja, "hogy az ellenzéki összefogás annyira impotens, hogy még egy ilyen helyzetben sem tud érvényt szerezni akaratának" - fogalmazott Renge Zsolt.

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy már az önkormányzati választásokat megelőzően is tisztában volt a teljes újpesti ellenzék azzal, hogy Szabó Balázs elítélt bűnöző.

Ennek ellenére Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltként sajtótájékoztatón állt ki a jelölt mellett és Déri Tibor akkori polgármester-jelölt is megválasztásra ajánlotta Szabót az újpestieknek - fűzte hozzá.

Közlése szerint Szabót korábban már garázdaság és hatóság elleni erőszak miatt ítélték el, majd nem jogerősen rasszista indíttatású bűncselekmény miatt. Ugyanis társaival Magyarországon tartózkodó külföldi fiatalokat vert meg és dobált meg sörösüvegekkel.

Továbbá, afrikai utazása előtt, 2020 tavaszán az UTE röplabda csapatának mérkőzéséről rendbontás miatt kellett kivezetni a politikust - sorolta a képviselő.

Mindez azt jelenti, hogy az ellenzék megtévesztette a választókat, hazudott az újpestieknek, mert hagyta, hogy a korábban jobbikos politikus ilyen előélettel elindulhasson az önkormányzati választásokon - mondta Ozsváth Kálmán.

A sajtótájékoztató alatt a Fidelitas aktivistái még egy az önkormányzati választásokra készült, Szabó Balázst letakart szemmel ábrázoló, "Elitélt bűnöző az újpesti ellenzék jelöltje" feliratú molinót feszítettek ki. Emellett Szabó Balázsnak szánt, az afrikai útra emlékeztető, afrikai pajzsot és egy orosz fejfedőt, usankát adtak át az újpesti városházán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!