Szakértő: csökkent a francia tüntetések támogatottsága

Belföld, 2020.01.16

Csökkent a francia nyugdíjreform elleni tiltakozások támogatottsága, de az okokkal még mindig nagyon sokan egyetértenek - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, csütörtökön újabb országos tiltakozónappal folytatódik Franciaországban a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja. A vasutasok és a párizsi tömegközlekedési dolgozók a kormány nyugdíjreformja ellen tiltakoznak.

Soós Eszter Petronella elmondta, a szakszervezeti nyilatkozatokból és a párizsi közösségi közlekedési helyzetből arra lehet következtetni, hogy mostanra kicsit "leült" a tiltakozás, ezért arra számít, hogy kevesebben lesznek a csütörtöki megmozduláson.

Hozzátette, a szakszervezetek tisztában vannak azzal, hogy ha hagyják kifulladni a tiltakozást, akkor nagyon nehéz lesz újra elindítani azt; ugyanakkor a kormány is tisztában van ezzel, s jól láthatóan a "kifárasztásra" játszik.

"Ilyen szempontból valóban kulcskérdés, hogy ma mennyien lesznek, és, hogy lehet-e újabb lendületet adni a sztrájkmozgalomnak" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!