Szegeden is van koronavírusos beteg?

Belföld, 2020.03.21

Meg nem erősített információink szerint Szegeden is ápolnak igazoltan koronovírusos betegeket, igaz egyelőre csak néhány embert érint a járvány.

Koronavírus-pozitív Magyarországon szombat délelőtt 103-ra nőtt az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma, 7-en már meggyógyultak, viszont sajnos 4-en életüket vesztették. 117-en karanténban vannak az új típusú koronavírus megbetegedéssel összefüggésben, míg a laboratóriumok 3447 esetben végeztek mintvételt.  

Meg nem erősített információink szerint Szegeden is ápolnak néhány beteget, akit az új típusú koronavírus fertőzéssel diagnosztizáltak. Úgy tudjuk senki sincs életveszélyben és a fertőzöttek az idősebb korosztályból kerültek ki. Mint az Müller Cecília országos tisztifőorvos többször is elmondta már, az ország szinte valamennyi területén találtak fertőzött beteget, a pánik elkerülése és egyéb megfontolások miatt azonban egyelőre nem hoztak nyilvánosságra területi adatokat a megbetegésekkel kapcsolatban.  

Úgy tudjuk Szegeden egyelőre biztosítottak a feltételek, van elég FFP3 típusú szájmaszk és kesztyű a kórházban, azonban rohamosan fogynak a készletek. A kormány korábban bejelentette, hogy jelentős mennyiséget várnak védőfelszerelésekből, amelyekkel biztonságos lehet a munka a kórházi dolgozók számára. Egyúttal mindenkit arra kérünk, hogy maradjon otthon, csak indokolt esetben lépjen ki az utcára, amennyiben az szükséges. Óvjuk egymás egészségét, közös érdekünk!

(Webrádió)

Címkék

Koronavírus Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!