Szegedtől Zalaegerszegig idős embereket fosztottak ki

Belföld, 2019.05.31

Első fokon letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Zalaegerszegi Járásbíróságon az a négy vádlott, aki Szegedtől Zalaegerszegig több megyében összesen kilenc idős embert fosztott ki - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A három nő és egy férfi 2017 tavaszán három hónap alatt kilenc idős embertől összesen több mint ötmillió forintot zsákmányolt. Kitalált ürügyekkel kéredzkedtek be a sértettekhez, a lakásban pedig elterelték a figyelmüket, hogy társuk a másik helyiségben pénz és értékek után kutasson.

Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen fosztottak ki időseket, a legkisebb zsákmány 200 ezer forint volt, a legnagyobb meghaladta az egymillió forintot.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az első három vádlottat bűnsegédként, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntettében találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat mint különös visszaesőt két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, a szintén különösen visszaeső másodrendű vádlott négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, harmadrendű társuk két év, három évre felfüggesztett börtönt.

A negyedrendű vádlottat csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntette miatt, mint különös visszaesőt hét év letöltendő börtönre ítélte első fokon a bíróság, de a döntés egyik esetben sem jogerős még.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!