Szekszárd polgármestere elfogadta a város idei költségvetését

Belföld, 2021.03.01

Szekszárd polgármestere közgyűlési hatáskörben eljárva elfogadta a város idei költségvetési rendeletét. A döntésről hétfőn a városvezető tájékoztatta az MTI-t.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a költségvetés főösszege 18 milliárd forint, ebből nyolcmilliárd a működés, tízmilliárd forint a fejlesztések fedezete. A fejlesztési keret tartalmazza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), illetve a Modern városok program projektjeinek költségeit.

Hozzátette: a közgyűlés bizottságai február 25-ig tehettek módosító javaslatokat a rendelettervezethez, érdemi módosításra azonban nem érkezett jelzés.

"Arra törekedtünk, hogy a város működését biztosítsuk, a fejlesztéseket a kormányzati kompenzáció megérkezésével fogjuk megvalósítani" - mondta.

Az iparűzési adó részleges kiesése miatt a kompenzáció várhatóan 800 millió és egymilliárd forint között lesz - jegyezte meg.

A jelentős idei fejlesztések között megemlítette a Baka István Általános Iskola TOP-forrásból megvalósuló energetikai korszerűsítését és a Modern városok program négymilliárd forintos támogatásával tervezett Szekszárdi Tudásközpont építésének elkezdését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!