Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)

Belföld, 2021.04.24

(OS) - Törvényjavaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy az endometriózisban szenvedő nőknek ne kelljen súlyos százezreket, vagy akár milliókat fizetnie egy-egy műtétért.

Ezért döntöttem úgy, hogy törvényjavaslatot nyújtok be, amit orvosokkal is megvitattam. Ennek lényege, hogy a szakmai kollégium javaslata alapján meghatározott körben, a különleges szakértelmet igénylő betegségek esetében biztosítsanak kivételt az összeférhetetlenségi szabályok alól. Az ilyen speciális tudást igénylő betegek szakszerű és tb-finanszírozott ellátása érdekében legyen lehetőség a másodállásra és a magánban kezelt betegek állami rendszerben való műtéti ellátására. Ha a kormány egy kicsit is figyelt volna a betegek érdekeire, amikor megalkotta ezt a törvényt, akkor nem hagyott volna cserben több százezer nőt. Ezt az elhibázott, rossz szabályozást mihamarabb ki kell javítani. Ne felejtsük el: rengeteg nő számára jelent ez súlyos fájdalommal teli életet, és a meddőségek 40 százalékát is ez a betegség okozza. Nagyon remélem, hogy sikerül eredményt elérni!


Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!