Személyi változások a MÁV-Volán-csoport vezetésében

Belföld, 2021.11.29

Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére 2021. december 1-jétől, a korábbi vezérigazgató, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozott a MÁV-Start és a MÁV VAGON éléről - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

A MÁV-HÉV vezérigazgatói pozícióját Nagy Gábor gépészmérnök látja el 2021. december 1-jétől, a MÁV VAGON Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. ügyvezető igazgatója Stánicz János lett a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett 2021. november 23-tól - olvasható a közleményben.

A MÁV hangsúlyozza, a MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. A kiemelt feladat végrehajtása érdekében a MÁV-Start 2021 májusában jelentette be, hogy a vasúti gördülőállomány-fejlesztés stratégiai céljainak megvalósításához a járműgyártási tevékenység és az ahhoz kapcsolódó járműtervezés, valamint egyes fővizsgákkal, nagyjavításokkal és teherkocsi javítással kapcsolatos feladatok 2021. október 1-jétől a MÁV VAGON tevékenységi köréhez tartoznak.

A leányvállalatok tevékenységének átstrukturálása az első jelentős lépés annak érdekében, hogy a MÁV-Start a MÁV-Volán-csoporton belül tiszta profilú vasúti személyszállítási társaságként működjön - tájékoztatott a MÁV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!