Szentistványi: Megmérettünk és könnyűnek találtattunk

Belföld, 2019.10.04

Szentistványi István mintegy 9 éve dolgozik önkormányzati képviselőként, először az LMP színeiben, majd függetlenként. Az ökopolitikus, aktivista október 13-án mindenféle közéleti tevékenységével felhagy, az okokról péntek délben tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Szentistványi István Szentistványi szerint a hazai ökopolitikai kísérlet csúfosan megbukott, amely többek között az EP-választásokon is tetten érhető volt, hiszen az LMP mindössze 2% körüli eredményt ért el. A szegedi LMP-s, majd független politikus szerint az önkritika gyakorlásának az ideje érkezett el, így október 13-án mindenféle közéleti tevékenységével felhagy, beleértve a civil-aktivista jelenlétet is. A képviselő 2010 és 2019 között dolgozhatott a torony alatt, ugyanakkor sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy két tényező miatt nem tudja támogatni a jelenlegi városvezetést.  

A szegedi politikusnak az ellenzéki összefogással önmagával nincs problémája, ugyanakkor olyan erőkkel benne, mint a Jobbik és az LMP nem tud mit kezdeni, hiszen mint megjegyezte 2010-es megjelenésükkor teljesen másra kaptak a szavazóiktól felhatalmazást.  


Szentistványi szerint a Botka-féle szegedi városvezetésnek két viszonylag jól elkülöníthető ága van, az egyik a liberális-technokrata, élén Nagy Sándor alpolgármesterrel, míg a másik a demagóg-populista, amelyet Botka László polgármester neve fémjelez. Mint megjegyezte, a "harmadik pólusban" csalódottak Budapesten legalább Puzsér Róbertre, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra is szavazhatnak, ugyanakkor utóbbiak Szegeden még csak jelöltet sem állítottak.  


(Webrádió)

Címkék

Szentistványi István
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!