TV műsor

Szerb fegyvercsempészekkel szemben emeltek vádat Szegeden

Belföld, 2021.03.31

Vádat emeltek két szerb férfival szemben, mert 29 lőfegyvert próbáltak meg Magyarországra csempészni 2019 őszén - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Rendőrség Szanka Ferenc közölte, a férfiakat társtetteségben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják.

A két férfi 2019. október 13-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy szerb gépkocsi sofőrjeként és utasaként. A vádirat szerint az őket ellenőrző pénzügyőrnek feltűnt ideges viselkedésük, és a gépjármű tanksapkája is ütögetésre rendellenes hangot adott, ezért másodlagos vizsgálatot rendelt el.

Az autó üzemanyagtartályában két géppisztolyt, 27 pisztolyt, 31 tárat, tíz hangtompítót és csaknem hatszáz töltényt találtak vákuumcsomagolásba rejtve. A lőfegyverek és tartozékaik jugoszláv, olasz, magyar, spanyol, csehszlovák gyártmányúak, de volt köztük brazil is.

A szakértői vélemény szerint egyet kivéve valamennyi lőfegyver működőképes és emberi élet kioltására alkalmas, tartásukra a vádlottak nem rendelkeztek engedéllyel - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!