Szerdától rövidített útvonalon jár a fogaskerekű

Belföld, 2019.10.14

Pályafelújítás miatt szerdától rövidített útvonalon, csak a Városmajor és az Erdei iskola között jár a fogaskerekű - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy szerdán 9 és 12 óra között egyáltalán nem közlekedik a fogaskerekű.

A november 26-ig tartó felújítás idején a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es busszal lehet utazni, amelyekhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbuszra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik, a 21-es, a 21A és a 212-es buszra átszállás pedig nem minősül útmegszakításnak, ezért nem kell új jegyet kezelni.

A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása - tették hozzá.

A közlemény szerint az elmúlt években a Széchenyi-hegy és az Adonis utca között végeztek el javítási munkákat, amelyeknek köszönhetően a fogaskerekű megbízhatóbban közlekedik, zajterhelése jelentősen csökkent. Szerdától pedig az Adonis utca és az Erdei iskola megálló közötti szakaszt újítják fel a fogaslécek és a pályasín cseréjével, valamint a vágányok szabályozásával.

A fogaskerekű pótlásáról további információk a BKK Futár alkalmazásában érhetőek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!