Szilágyi Péter: a nemzet jövője képzett fiataljaitól is függ

Belföld, 2018.07.07

Egy ország, egy nemzet jövőjét az is befolyásolja, hogy milyen képzettségűek a fiataljai - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának szombati diplomaátadóján Veszprémben.

Szilágyi Péter kiemelte: 2018-ra Magyarország egy erős, nemzetközileg elismert, méretén és lakosságszámán túlnövő súlyú országgá vált, amely biztosítani tudja a szülőföldön való boldogulást, kultúránk, nyelvünk megőrzését, nem csak az anyaország, hanem a Kárpát-medencei összmagyarság számára is.

"Azt szeretnénk, ha Magyarország olyan ország lenne Európa közepén, ahol versenyképes tudással rendelkező fiatalok építik a jövőt, itt alapítanak családot, itt nevelik gyermekeiket, itt indítják el vállalkozásaikat" - mondta a helyettes államtitkár.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében a humán tudományok művelésének jelentőségét hangsúlyozva rámutatott: az emberiség legnagyobb globális problémái - például a terrorizmus, az elszegényedés, az elvándorlás, a migráció, a szegregáció vagy az elidegenedés - döntő részben társadalmi jellegűek. A legmodernebb technológiák vizionált további fejlődése és elterjedése előtt is főként emberi, társadalmi akadályok tornyosulnak - hívta fel a figyelmet a rektor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!