Szolidáris a pedagógusokkal a Mi Hazánk Mozgalom

Belföld, 2022.10.05

Szolidáris a pedagógusokkal a Mi Hazánk Mozgalom - hangsúlyozta szerdai online sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese. Azt mondta: nem elvenni, hanem növelni kellene a tanárok szakmai és sztrájkszabadságát.

A Holdról is látszik, hogy a pedagógusok fizetése milyen alacsony, és az is nyilvánvaló, hogy nincsen kormányzati szándék a problémáik rendezésére - vélekedett a politikus, "egészen elképesztő cinizmusnak" nevezve azt a felvetést, hogy négy-öt év múlva rendeznék a tanárok bérét.

A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint elfogadhatatlan az is, hogy a Brüsszellel szemben évek óta "hangzatos szabadságharcot" folytató kormány arra hivatkozik: csak akkor tud fizetést emelni, ha megérkeznek az uniós források.

Ezzel azt is beismeri a magyar kormány, hogy ha rajtuk múlik, a pedagógusok anyagi helyzete érdemben nem fog javulni - fogalmazott Dúró Dóra, aki szerint azonnali beavatkozásra van szükség, hiszen egyes tanárszakokra alig akad jelentkező, és vannak intézmények, ahol a takarítók jobban keresnek az oktatóknál.

Hozzátette: pártja elvárja a kormánytól, hogy "ne essen senkinek bántódása", senki ne veszítse el állását, amiért ki meri nyilvánítani véleményét saját maga és kollégái nehéz helyzetéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!