Támogatja a demonstráló pedagógusokat a Jobbik

Belföld, 2022.10.05

A demonstráló pedagógusok és az értük kiállók támogatását hangoztatta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik több politikusa.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese arról beszélt: az elrontott oktatáspolitika hibája, hogy nincs önálló szaktárca és a közoktatás nem versenyképes tudást, hanem egy "becsontosodott tantervet, egy idejétmúlt oktatási rendszert" erőltet a gyerekekre.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tarthatatlannak és elképesztően szomorúnak nevezte a helyzetet, mondván, egy átlagos pedagógus hatvanéves kora körül éri el a nemzetgazdasági átlagbért, miközben egy végrehajtó, "aki mások otthonát veszi el", harminc évesen megkeresi ezt az összeget.

Annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a tanárok fizetése "végre tisztességes szinthez közelítsen ", és mindenki boldogulhasson szülőföldjén.

Frakciótársa, Brenner Koloman azt mondta: a Jobbik a pedagógusokat "nem kirúgandó alattvalónak, hanem felelős értelmiséginek" tartja, akiknek azonnali költségvetési átcsoportosítással ötvenszázalékos béremelést kellene adni ahhoz, hogy el lehessen indítani a teljes hazai oktatási rendszer modernizációját.

Olyan reformot követelt, amely "a tudás és az információ évszázadában alapvetően szükséges minden magyar polgár jólétéhez és szabadságához".

Erkölcsi kötelességünk kiállni a pedagógusokért, hiszen ők a jövő zálogai - fogalmazott Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!