Tanulj SzakMÁt! - pályaorientációs és szakképzési börze Budapesten

Belföld, 2019.03.01

Tanulj SzakMÁt! mottóval pályaorientációs és szakképzési börzét rendeznek március 5-én, kedden Budapesten, a MOM Sport és Uszoda Központban.

A negyedik alkalommal, a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghirdetett rendezvény célja, hogy segítse a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjait, továbbá a regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresőket a pályaválasztásban.

A börzén - az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint - a főváros 5 szakképzési centrumának 62 szakképzési intézménye, további 10 nem állami fenntartású szakképző iskola, 20 munkáltató partner és szakmai szervezet vesz részt kiállítóként, több mint 66 szakirányban elérhető felnőttképzési ajánlattal.

A pályaorientációs és szakképzési börzére az idén is egész napos színpadi programmal készülnek a szervezők. Délelőtt a "sikerszakmák sikeres mesterei" témában Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz előadóművész, rapper, Kisó rádiós műsorvezető, Kricky olimpiai bajnok cukrász és Szujó Zoltán sportriporter mesél pályaválasztása, szakmaválasztása történetéről és a sikerhez vezető útról. A délutáni program panelbeszélgetésekből áll, amelyeken különböző megközelítésekből mutatják be a szakképzés lehetőségeit.

A rendezvényre a szülőket és a pedagógusokat is várják, akik a börzén szerzett információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat pályaválasztási döntésükben.

A börzén az intézmények önálló standokon szórólapokkal, képzési tájékoztatókkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket.

A rendezvény 9 órától 16 óráig előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható.

A Tanulj SzakMÁt! Facebook-oldalán (www.facebook.com/szakmazz) nemcsak a rendezvényről találhatók naprakész információk, hanem számos, a pályaválasztást segítő tartalom is elérhető, további információk a www.szakmazzbudapest.hu oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!