Tarlós: Karácsony Gergely lényegében nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés munkájában

Belföld, 2018.12.19

Lényegében nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés munkájában Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere - mondta Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A főpolgármester emlékeztetett, Kovács Balázs, a XIV. kerület Fidesz-KDNP-s képviselője hívta fel a figyelmet, hogy a zuglói polgármester 2017. február 25. és 2018. december 12. között öt alkalommal volt végig jelen a közgyűlésben, öt alkalommal meg sem jelent, míg 11 alkalommal csak néhány napirendi pont megtárgyalásában vett részt. Egyszer pedig úgy távozott, hogy nem jelentkezett ki.

Tarlós István szerint ez megfelel az igazságnak, ezért nem cáfolja.

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban elmondta, szerinte az egy vicc, mert egy párton belül szoktak ilyet tartani, nem pedig három-négy párt együttesen.

A főpolgármester úgy fogalmazott, olyan pártokról van szó, amelyeknek a programjai, elképzelései sok esetben össze sem egyeztethetők.

"Az nem egy program, hogy megfogalmazzák - mint egy gyerek, aki szeretne egy űrhajót -, hogy Orbán Viktort le akarjuk váltani" - mondta.

A műsorban elhangzott, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője kedden nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz, amelyben egyebek mellett azt írta, a főpolgármester és még sokan mások tanulhatnának a jogállamiságot követelő, a "fideszes médiaterror" ellen fellépő demokrata országgyűlési képviselőktől.

Erre Tarlós István úgy reagált: politikai körökben nyílt titok, hogy Horváth Csaba "szellemi kapacitása lényegében elhanyagolható", és mindig szeretett "vaskos ostobaságokat" mondani.

"Nem tudom, hogy kit kitől kellene megvédeni, de én úgy látom, hogy a kórházak rendőrökkel vannak tele, úgyhogy legfeljebb Horváth úrtól és barátaitól lehetne megvédeni a budapestieket, meg az újságírókat, a rendőröket és a karácsonyi szimbólumokat" - mondta. Hozzátette: a szocialista politikus az előválasztásra pozícionálja magát. Mivel fél az előválasztástól, ezért minél nagyobbakat fog mondani a közlejövőben - vélekedett.

Tarlós István a fővárosi tüntetésekről azt mondta, nem érti, hogyan lehet a demonstrációkat békésnek nevezni, hiszen feltehetően politikusok által felheccelt emberek randalíroztak az utcán, és "brutális, durva, keresztényellenes" megmozdulásaik, beszólásaik voltak. Dobálták a rendőröket, randalíroztak, kukákat borogattak, illetve minősíthetetlen hangnemben és módon léptek fel, valamint zavarták meg a rendet - közölte Tarlós István.

A főpolgármester szerint az ellenzéki képviselők parlamenti viselkedése alig volt szolidabb.

"Én azt hiszem, hogy ez a paródiához elég, a buktatáshoz nevetségesen kevés" - mondta. A fideszes politikus szerint egy-két ezer ember - köztük külföldiek - vettek részt a demonstrációkon, ami azt jelenti, hogy körülbelül 1800 budapesti ember közül egyet tudtak megnyerni.

Mint mondta, lehet a hatalom viselkedésében is hibákat találni, de amit az ellenzéki képviselők például az MTVA székházában előadtak, az hiteltelen volt, és bohócot csináltak magukból.

"A legnagyobb baj az - már túl azon, hogy én se értem miért kellett ezt a törvényt karácsony előtt elfogadni, és erről lehet vitatkozni, ezt belátom -, hogy szinte nem megy át a köztudatba, hogy ebbe a törvénybe nem az van, amiről a tüntetők percenként rikácsolnak" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, senkit nem lehet túlórára kötelezni, és az sem valós, hogy három év múlva fizetik ki a túlórát, hiszen azt minden hónapban megteszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!