TV műsor

Teljes flottáját megújítja a Travel Service charter légitársaság

Belföld, 2018.02.01

Teljes flottáját megújítja 2022-ig a Travel Service charter légi cég, az első, 737-8 Max típusú repülőgépet már átvették, ebből további 38-ra van megrendelésük a Boeingtól, az idén a tervek szerint további 5 géppel bővül a flotta - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

A közleményben Farkas Attila, a Travel Service Hungary vezérigazgatója kifejtette, a tavalyi volt a társaság csaknem 20 éves fennállásának legsikeresebb éve, és 2018-ra, valamint 2019-re is bővülést várnak a charter piacon.

A tájékoztatás szerint a Travel Service a cseh nemzeti légitársaság és a SmartWings tulajdonosa, van magyar, lengyel és szlovák leányvállalata, és ezekben az országokban saját üzemelési engedéllyel rendelkezik.

Magyar lajstromban egy repülőgép van, amelyet a nyári csúcsidőben egy további géppel egészít ki a cseh anyavállalat, 80 magyar alkalmazottal dolgoznak, de a cég közvetlenül 500 hazai munkahely teremtését, megtartását segíti elő - közölték.

A teljes flottában 36 gép van, a munkavállalók száma pedig meghaladja az ezret. A globális árbevétel 2017-ben csaknem 200 milliárd forint volt, a vállalat 2011 óta nyereségesen működik.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!