Teremtésvédelmi programot indít az evangélikus egyház

Belföld, 2020.09.04

Országos teremtésvédelmi összefogási programot indít a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE), amelyhez minden felekezet közösségei csatlakozhatnak.

Az evangélikus egyház pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a program hosszú távú célja, hogy partnerséget, összefogást kezdeményezzen a különböző egyházi közösségek között a teremtett világ, a természeti értékek megóvásáért.

Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke Ferenc pápa Laudati si' kezdetű teremtésvédelmi enciklikája és az "aktív református ökogyülekezeti mozgalom nyomán" reméli, hogy Magyarországon is "közös üggyé válik a teremtett világért való felelős cselekvés a nemzedékek közti igazságosság eszközeként".

A Műveld és őrizd! Evangélikus Egyházi Teremtésvédelmi (MEET) programban résztvevők egy online tervezőfelület használatával összeállíthatják a közösség adottságaira, lehetőségeire szabott és szándékaiknak megfelelő egyedi teremtésvédelmi programtervüket - olvasható a közleményben.

A programot működtető evangélikus egyház a résztvevőknek a jövőben "szakmai és hitéleti tartalmakkal is támogatott képzéseket, tematikus kapcsolatteremtést segítő találkozókat" szervez, valamint teret biztosít arra, hogy minden résztvevő megoszthassa teremtésvédelemről szóló híreit, tapasztalatait, jó gyakorlatait - tették hozzá.

A programról tájékozódni és jelentkezni rá a meet.lutheran.hu oldalon lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!