Tisztább, zöldebb és biztonságosabb Szombathelyet szeretne az új városvezetés

Belföld, 2020.01.21

Tisztább, zöldebb és biztonságosabb Szombathelyet szeretne az új városvezetés, valamint azt, hogy egy éven belül pozitív változásokat érezzenek a város lakói - hangoztatta sajtótájékoztatóján kedden Nemény András (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere.

Továbbra is fontos célja programjuknak az utak, hidak, járdák és játszóterek felújítása, a város parkolóhelyeinek bővítése, valamint a helyi tömegközlekedés színvonalának javítása, új környezetkímélő autóbuszok forgalomba állítása - fűzte hozzá a városvezető.

Szólt arról, hogy szakemberek bevonásával egy új tömegközlekedési koncepció kialakításán dolgoznak, amelynek része például egy új menetrend kialakítása, valamint újabb fedett autóbusz-megállók létesítése is.

Közölte: választási ígéretüknek megfelelően megtették a szükséges lépéseket az ezer darab fa elültetésére, és a város köztisztaságát érintő intézkedési javaslatcsomag is hamarosan a közgyűlés elé kerül.

A "Nyitott városháza" program jegyében szorosabb együttműködésre törekszenek a helyi civil szervezetekkel, ezért hívták össze a civil fórumot, illetve kezdte meg munkáját a városházán civil szervezetek javaslatára egy civil referens, aki a kapcsolattartást segíti és egyebek között a civil szervezetek számára kiírt pályázatokat is figyeli - mondta

Tájékoztatása szerint hozzáláttak a választási kampányban meghirdetett "szociális csomag" megvalósításához, lehetőségeik határain belül emelték és szélesebb körben hozzáférhetővé tették a szociális támogatásokat.

Kiemelte, hogy a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a régi városi strand területén zajló fejlesztés részeként egy új 48 férőhelyes bölcsőde építését is hamarosan megkezdik, amihez 460 millió forint uniós támogatás érkezik a kormányon keresztül.

Szavai szerint mindez megcáfolja azt az állítást, hogy "ellenzéki önkormányzat ilyen támogatásokból nem részesülhet".

Nemény András a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy az önkormányzathoz már beérkezett egy, az ipari parki terület eladásából származó milliárdos nagyságrendű összeg, ennek felhasználásáról még nincs döntés, de azt javasolja, hogy mindenképp fejlesztésekre és ne a működésre fordítsák a pénzt.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester úgy fogalmazott, "szűkösek" a mapi működésre fordítható források.

Ennek fő oka a nagymértékű, 1,2 milliárd forintot elérő központi elvonás, amelyet egyebek között egyfajta szolidaritási hozzájárulásként fizet Szombathely - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!