Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Belföld, 2022.05.28

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület szombaton, a tanácskozáson a küldöttek újraválasztották a szervezet általános alelnökét, Vecsei Miklóst.

A szeretetszolgálat az MTI-hez elküldött közleményében emlékeztetett: az egyesület elnöke a tavaly tisztségében további öt évre megerősített Kozma Imre, aki már 33 éve irányítja a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

A tájékoztatás szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb keresztény karitatív szervezete, amely 2021-ben 312 intézményben, 103 önkéntes csoportban és 145 pályázati programban naponta mintegy tizenötezer emberről gondoskodott.

Tavaly a Máltai Szeretetszolgálat 14 intézményt vett át az államtól, köztük idősotthonokat és fogyatékos embereket ellátó intézményeket, amelyekben összesen 744 máltai munkatárs 1468 emberről gondoskodik.

Idén a szeretetszolgálat több mint 3700 munkavállalóval és mintegy 5000 önkéntessel végzi mindennapi tevékenységét.

A tanácskozáson a szervezet legmagasabb kitüntetését, a Csilla von Boeselager-díjat vehette át Herczegh Anita, a volt köztársasági elnök felesége, a szervezet jószolgálati nagykövete. A Szeretetszolgálat tiszteletbeli elnökéről elnevezett díjat a befogadás keresztény üzenetét megjelenítő cselekedeteiért és a Máltai Szeretetszolgálat munkájához nyújtott támogatás elismeréseként ítélték oda Herczegh Anitának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!