Tizenegy milliárd forintot költ egy városrésze rehabilitációjára Kaposvár

Belföld, 2021.04.23

Kaposvár 11 milliárd forintos programot indít Donner városrészének rehabilitációjára - közölte a somogyi megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta: az elsősorban a Zrínyi, a Bartók és a Nyár utcát érintő modernizáció részeként belső, udvari lakásokat sajátítanak ki és szanálnak, megújítják a Jókai ligetet, a templom előtti teret, egy volt könyvtár átalakításával pedig a polgárőrség elhelyezését is megoldják.

Szeretnék, ha a volt Áfész-bolt is megújulna és a polgárok érdekeit szolgáló funkciót kapna, erről a kisebbségi tulajdonos önkormányzat egyeztetéseket kezd a tulajdonostársakkal - tette hozzá.

Szita Károly megjegyezte, a programra az idén 100 millió forintot költenek, a munkálatok több pavilon lebontásával már meg is kezdődtek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházások szerteágazóak, azokba az ott élőket is bevonják, a veszélyhelyzet megszűnése után személyes találkozókra is lehetőség nyílik, amelyeken megfogalmazhatják a forrás felhasználására vonatkozó javaslataikat.

Küllem, lakhatás és közbizalom tekintetében is erős fejlesztési programot indítunk el - fogalmazott.

Szép Tamás (Fidesz-KDNP), a városrész önkormányzati képviselője örömének adott hangot, hogy a Donner a kaposvári fejlesztések középpontjába került. Úgy vélte: a több ütemben megvalósuló programmal javul az ott élők életminősége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!