Tízpontos közlekedésfejlesztési programot hirdetett a Liberálisok főpolgármester-jelöltje

Belföld, 2018.11.07

Tíz pontból álló közlekedésfejlesztési programot ismertetett szerdán Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a főváros közlekedése csak komplex, egymással összefüggő intézkedésekkel javítható, nem pedig egy-egy nagyobb beruházással.

Javaslatai között elsőként említette a kötött pályás közlekedés fejlesztését, így a fogaskerekű levezetését a Széll Kálmán térig, a metró- és HÉV-vonalak összekapcsolását, valamint a 3-as és 4-es metró mindkét irányba történő meghosszabbítását.

Sermer Ádám az M0-ás körgyűrű befejezését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak, ami mellett szerinte a P+R parkolókat, a közösségi autóhasználatot, a kerékpárutakat és a rakpartokat is fejleszteni kell.

A Liberálisak főpolgármester-jelöltje a fentieken túl szeretné elérni, hogy 2024-től kizárólag elektromos buszok járhassanak Budapesten, továbbá fokozatosan korlátozná a dízel járművek használatát, az ilyen üzemű gépkocsik cseréjének ösztönzésével.

Sermer Ádám kérdésre válaszolva elmondta, nyitottak arra, hogy az ellenzéki oldalon előválasztás döntsön Tarlós István főpolgármester kihívójának személyéről, azonban szerinte ehhez az érintetteknek minden tartalmi és formai feltételben meg kell egyezniük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!