Több mint hatszáz álláskereső elhelyezkedését támogatták uniós forrásból Szegeden

Belföld, 2019.09.24

A Szegedi Foglalkoztatási Paktum első ütemében több mint 660 álláskereső jutott munkához, és csaknem 100-an saját vállalkozás beindításához kaptak anyagi segítséget; a programot 1 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A Szegedi Foglalkoztatási Paktumot 2016-ban hozták létre a szegedi önkormányzat, a megyei kormányhivatal, munkáltatók, civil szervezetek és képző intézmények együttműködésével.

A projekt során a kormányhivatal kezelte az elhelyezkedést segítő támogatásokat, szervezte a képzéseket, valamint biztosította a munkaerőpiaci szolgáltatásokat. A kezdeményezés célja a munkaerőpiac releváns szereplőinek összefogásával a helyi vállalkozások munkaerőigényeinek kielégítése, a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésének segítése, hosszú távon pedig Szeged gazdasági fejlődésének és a lakosság életszínvonalának növelése.

Augusztus végéig a program keretében 666 álláskereső helyezkedett el, 97-en pedig saját kaptak vállalkozás beindításához támogatást. Legtöbben, 199-en közülük 25 év alatti fiatalok vagy 30 évnél fiatalabb álláskeresők, 141-en pedig 50 évnél idősebbek.

A kezdeményezés részeként a szegedi önkormányzat fejlesztette befektetés-ösztönzési tevékenységét. Ennek legnagyobb eredménye, hogy közreműködtek a BP szegedi üzleti szolgáltató központjának megnyitásában, amely már ötszáz alkalmazottat foglalkoztat.

A program 1,826 milliárd forintos támogatást élvező második üteme 2021-ig tart - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!