Tranzit - Hollik: a baloldali előválasztás egy showműsor

Belföld, 2021.08.28

A Fidesz kommunikációs igazgatója egy showműsornak tartja a baloldali előválasztást, amelynek "rendezője és főszereplője" Gyurcsány Ferenc.

Hollik István szombaton Tihanyban, a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón, amelyen Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Hódmezővásárhely polgármesterével folytatott vitát, arról beszélt, hogy az előválasztás eredménye és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt személye már "le van papírozva", utóbbi "egészen biztos, hogy Gyurcsány Ferenc embere lesz".

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldalnak nincs programja. "Nincs itt semmi más, csak Fidesz-gyűlölet", a Fidesz leváltásának vezérelve, amellyel az országot "kétszer kirabló" Gyurcsány Ferencet segítik ismét hatalomba - fogalmazott.

Hozzátette: Hódmezővásárhely polgármestere - ha ezt akarja, ha nem - "minden kampányolásával azt segíti elő, hogy Gyurcsány Ferenc harmadszorra is kirabolhassa az országot".

Márki-Zay Péter erre azt mondta, az ellenzéki összefogásban Gyurcsány Ferencnek "egy embere van", akivel az anyakönyvvezető kötötte össze.

Az előválasztás lényege, hogy mind a 106 választókörzetben a Fidesz leváltására legalkalmasabb ellenzéki jelölt győzzön - közölte, megjegyezve, hogy szerinte erre a miniszterelnök-jelölti aspiránsok közül ő a legalkalmasabb.

Hollik István felvetésére közölte, az ország és ő maga is tizenegy éve vár arra, hogy a kormány elszámoltassa a korábbi Gyurcsány-kormányt. "Úgyhogy bízzák ránk, majd mi minden gazembert el fogunk számoltatni" - tette hozzá Márki-Zay Péter.

Hollik István szerint azonban "az elszámoltatás nem más, mint a baloldal politikai bosszúja". Hozzátette: Márki-Zayt csak azért vette be Gyurcsány Ferenc a baloldali összefogásba, mert azt hitte, hogy így "néhány eltévelyedett szavazót" meg tud szólítani.

A kérdés itt valójában az - folytatta Hollik István -, hogy a Fidesz-KDNP tud-e tovább kormányozni ebben a migrációval és koronavírussal terhelt "veszélyes" időszakban, amikor az Európai Uniót belső konfliktusok és gazdasági problémák terhelik, vagy Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi, mai vezetője fogja vezetni Magyarországot.

Arra a moderátori felvetésre, hogy Hódmezővásárhely polgármestere jobboldalinak tartja-e magát, Márki-Zay Péter igennel válaszolt.

Hollik István szerint azonban hiába vallja magát annak, attól még nem lesz az. Ennél fontosabb az, hogy valaki milyen politikát támogat, a baloldal nyolc évig tartó kormányzása alatt Magyarország távolodott az Európai Uniótól, most pedig a számok azt mutatják, hogy közeledik az EU-hoz, évente átlagosan 2-3 százalékkal jobb gazdasági teljesítményre képes, mint az unió átlaga - fejtette ki a kormánypárti politikus.

Márki-Zay Péter megjegyezte: az a kormány, amely "ezerrel dolgozik" azon, hogy távolodjunk az uniótól és nyíltan beszél egy huxitról, most éppen azzal érvel, hogy közeledünk az európai közösséghez. Magyarország ma az Európai Unió második legszegényebb országa, a GDP-helyezések szerint tíz évvel ezelőtt azonban még nem így volt - mutatott rá. Hozzátette, az adatok szerint nőtt a mélyszegénységben élők száma és az államadósság, fokozódott az elvándorlás, valamint magas a korrupció.

Hollik István erre úgy reagált: "ez az a baloldali valóságértelmezés, aminek semmi köze a valósághoz". Szerinte a baloldal politikai érdekből el akarja vitatni az ország, a kormány és a magyar emberek által az utóbbi tíz évben elért eredményeket.

Az indulatos nézői bekiabálásoktól sem mentes, nem egyszer parázs hangulatú vitában Márki-Zay Péter arra a kérdésre, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén hogyan tudná függetleníteni magát Gyurcsány Ferenctől, azt válaszolta, az ellenzéki pártok által megalkotott Közös Alap nevű programot egy szakértői kormányra bíznák, amelyben nem "pártkatonák" látnák el a minisztériumok vezetését.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint viszont a baloldal "Bárándy Pétertől kezdve Magyar Györgyig" azon elmélkedik, hogyan lehet rövid időre kisiklatni az alkotmányosságot és megfelelő többség nélkül alkotmányozni.

A korrupció kérdéskörét körbejárva Hollik István kifejtette, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt regnált a "legkorruptabb kormány", és azért nem ment a gazdaság, mert a pénzt ellopták". Megismételte, most Magyarország az Európai Unió átlagánál is jobban teljesít, "ez azért van, mert teljesítmény van".

Márki-Zay Péter a vitának ennél a pontjánál átadta Hollik Istvánnak "az elszámoltatás és korrupcióellenesség kék szalagját", majd arra kérte a fideszes politikust, hogy viselje ezt a szimbólumot.

"A Gyurcsány-show újabb elemmel bővült" - kommentálta a gesztust Hollik István.

Arra a műsorvezető kérdésre, milyen kihívások állnak Magyarország előtt a koronavírus után, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, az elmúlt időszakot a járvány határozta meg, a védekezésben viszont az ország becsülettel helytállt. Cél, hogy az európai gazdasági újraindulás nyertese Magyarország legyen, ezt a kihívást időben észlelte a kormány, és esély van arra, hogy vissza tudjunk térni a korábbi növekedési pályára - fogalmazott.

Márki-Zay Péter a vita végén azt mondta, az a legfontosabb, hogy ne a gyűlölködésről és a hazudozásról szóljon a politika.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!