Trianon 100 - Molnár Zsolt: nem lehet kisajátítani a nemzeti gyásznapot

Belföld, 2020.06.01

A nemzet tovább nem osztható, nem lehet kisajátítani a nemzeti ünnepeinket, sem a nemzeti gyásznapot - mondta a szocialista Molnár Zsolt hétfői online sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának MSZP-s alelnöke szerint a Fidesz a közelgő nemzeti gyásznapot megosztásra és saját céljai érvényesítésére akarja használni. A Fidesz meg akarja osztani a nemzetet, és saját céljait akarja szolgálni akkor, amikor nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a parlamentnek azt a határozatot, amelyet a Kárpát-medencei képviselők 100 százaléka elfogadott - mondta.

Trianonnak, a nemzeti tragédiának nincs pártpolitikai hovatartozása, ahogy a vírusnak sincs pártpolitikai kötődése. Trianonnak van viszont helyes értelmezése - mondta Molnár Zsolt, hozzátéve: Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum.

Molnár Zsolt szerint "Trianon sebei a múltba vezetnek", az MSZP politikusai azonban elsősorban jövőorientáltan állnak a kérdéshez, és szerintük a megoldást a jövőben kell keresni. Értékelése szerint a sebek gyógyítására erős, belső határok nélküli Európára van szükség, amely közös fizetőeszközre épül és amely tiszteletben tartja a népek önrendelkezési jogát, az anyanyelvhasználatot, a kulturális autonómiát.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, támogatják Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, hogy június 4-én fél 5-kor mindenki, egy percre megállva közösen emlékezzen Trianonra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!