Tusványos - LMP: Orbán nem foglalkozik a klímaváltozással

Belföld, 2019.07.27

Kendernay János, az LMP társelnöke kifogásolta, hogy a miniszterelnök tusnádfürdői beszédében nem foglalkozott a klímaváltozással.

Kendernay János szombati budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor beszédére reagálva azt mondta: várták, hogy a miniszterelnök szól majd erről a magyarok létét is súlyosan befolyásoló problémáról, de ő nem kívánt rá megoldást nyújtani, programot felvázolni.

Az ellenzéki politikus szerint ez azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök fél a jövő kihívásaitól, fél a következő 15 évtől.

Kendernay János kifogásolta továbbá, hogy Orbán Viktor a következő 15 évet saját sorsaként mutatta be, arról beszélt, mi várható az ő aktív politikai ciklusában ahelyett, hogy a nemzet jövőjével, sorsával foglalkozott volna.

Véleménye szerint Orbán Viktor nem vesz tudomást a mélyszegénységben maradókról, az oktatástól és egészségügyi ellátástól elesőkről, valamint az országot az elmúlt 30 évben elhagyókról, mert szerinte ők nem a közösség javát szolgálják.

Az LMP társelnöke kijelentette: a nemzet fennmaradása érdekében ideje lenne a problémákra koncentrálni és olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek "valamennyiünk érdekeit szolgálják határon innen és túl".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!