Új alpolgármestert neveznek ki Egerben

Belföld, 2020.04.08

Mirkóczki Zita helyett új alpolgármestere lesz Egernek, az Egységben a Városért Egyesület színeiben mandátumot szerző politikus önkormányzati képviselőként dolgozik tovább - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Mirkóczki Ádám aláhúzta: a személycserét ő kezdeményezte a vírushelyzetet követő hónapokra, évekre tartósan prognosztizálható gazdasági és szociális válság miatt. Eger új alpolgármestere májustól Farkas Attila, a városi közgyűlés szociális és családügyi bizottságának jelenlegi elnöke lesz, aki "már az elmúlt hetekben is irgalmatlanul sok munkát végzett e területen" - fogalmazott.

Ezzel párhuzamosan megszüntetik az elmúlt tíz év vitatott döntéseit vizsgáló bizottságot, "mert ebben a helyzetben a múlt hibái helyett a jelen és a jövő problémáira kell koncentrálni" - mondta a polgármester, megjegyezve, hogy a döntéssel egyúttal pénzt takarítanak meg.

Az új típusú koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban arról is beszámolt Mirkóczki Ádám, hogy eddig 7500 mosható és fertőtleníthető maszkot vásárolt és osztott szét az önkormányzat a helyi háztartásoknak. A napokban további hasonló mennyiség beszerzése és kiosztása várható - tette hozzá. Közölte: több karitatív szervezettel is megállapodtak a még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében.

Szólt arról is, hogy a kormány által elvont gépjárműadó mintegy 175 millió, míg az idegenforgalmi adó 200 millió forintot meghaladó összegű kiesést jelent Eger idei költségvetésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!