TV műsor

Új óvoda épül a II. kerületben

Belföld, 2018.12.06

Új óvoda épül Budapest II. kerületében uniós és önkormányzati forrásból - közölte a városrész önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Kadarka utcában épülő, több mint 1100 négyzetméteres intézmény a Hidegkúti út 220. szám alatti nem megfelelő épületet váltja ki. Az új óvodához a telket az önkormányzat biztosította,és majd saját forrásból működteti. Az épületben napenergia és csapadékvíz-hasznosítás valósul majd meg, a szomszédban épülő uszodát pedig az óvodások is használhatják majd.

A 800 millió forintos projekthez 400 millió forintot a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázatán nyertek el, több mint 400 millió forintot pedig a II. kerületi önkormányzat saját forrásból biztosít - tették hozzá.

Kiemelték, a II. kerület a családosok körében az egyik legnépszerűbb városrész, évről évre nő az óvodába iratkozók száma, a jelentkezések száma pedig minden évben meghaladja a rendelkezésre álló férőhelyeket, pedig az elmúlt évtizedben mintegy másfél milliárd forintból 750 új hellyel bővítették a kerület óvodai hálózatát.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!