Új úszóművel és a Partfürdő felújításával csalogatják a turistákat a Tisza partjára

Belföld, 2020.09.15

300 millió forintos uniós támogatással valósult meg az a projekt a szegedi Partfürdőn, amelynek köszönhetően az eddigieknél sokkal vonzóbb lesz a turisták és kikapcsolódni vágyók számára a Tisza újszegedi partszakasza. A projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a Tisza úgy lehet Szeged valódi főutcája, ha hasonló jellegű beruházásokat hajtanak végre a folyó két partján.

Partfürdő
A projekt kiemelt célja, hogy a Tiszát, mint helyi és térségi jelentőségű turisztikai vonzerőt az eddigieknél sokkal jobban kihasználják. A projekt eredményeként Szeged belvárosában egy vízparti fürdőt, rendezvényteret, kikötőt, és horgászhelyet magába foglaló rekreációs teret hoztak létre. Ehhez társul az a 27,4x11 méteres acél úszómű, amely amellett, hogy egy vendéglátóhelyet alakítottak ki a központi elemén, kishajók számára használatos kikötőt is magába foglal. A mólókhoz 20 darab ágpont kapcsolódik, amelyek biztosítják, hogy legalább 48 kis méretű hajó kiköthessen itt.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, hogy a partfürdő egy különleges adottságú hely, amit a projekt végrehajtásával igyekeztek kiaknázni. Igyekeznek vonzóvá tenni a Tisza partját azok számára is, akik eddig kevésbé élvezték ennek a természeti adottságnak az előnyeit, illetve rávilágítani arra, hogy a folyó újszegedi oldala is rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódni vágyók számára. Az úszóművön kialakított vendéglátóhely néhány hét alatt nagyon népszerű lett, ami azt bizonyítja, hogy a kezdeményezés sikeres volt, és sokan szeretnék élvezni a festői kilátást a Stég Bisztróról.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont igazgatója ehhez hozzátette, hogy rengeteg nehézséget kellett leküzdeni ahhoz, hogy a parti és a vízi beruházás időre megvalósuljon. A rossz időjárás, az uszadékok feltorlódása az úszóműnél, a magas vízállás, és természetesen a koronavírus-járvány mind hátráltatták a projekt megvalósítását, ám a végeredmény önmagért beszél. A Partfürdő 16 hektáros területén komoly felújítások zajlottak az utóbbi hónapokban, így egy teljesen megújult pihenő és fürdő komplexum várja azokat, akik szeretnék kihasználni az indián nyarat, és élvezni az itteni strand nyújtotta szolgáltatásokat.    
(Webrádió)

Galériánk

Partfürdő Partfürdő Partfürdő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!