Újabb óvoda épületét újították fel Szegeden

Belföld, 2022.09.13

Uniós támogatással, 392 millió forintos beruházással felújították Szegeden a Tarjáni óvoda épületét. A városban az elmúlt öt évben 11 óvodaépületet korszerűsítettek összesen 3,8 milliárd forintból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1977-ben, panel technológiával épült 104 férőhelyes óvoda rekonstrukciójának köszönhetően az intézmény energiafelhasználása akár 60 százalékkal csökkenhet.

Az elmúlt hónapok során elvégezték az épület külső falainak hőszigetelését, új homlokzati vakolat készült. A homlokzati ajtókat, ablakokat korszerű hőszigetelő nyílászárókra cserélték. A csoportszobák külső árnyékolást kaptak. Felújították a lapostetőt, a hő- és vízszigetelés mellett az épületre napelemes rendszert telepítettek. Cserélték a hideg- és melegburkolatokat, a beltéri ajtókat, a megmaradó parkettákat felcsiszolták, újralakkozták, a helyiségeket kifestették és a csoportszobák is új bútorokat kaptak.

Lecserélték a teljes fűtésrendszert, felújították a vizesblokkokat is. Az épületgépészet mellett a víz- és szennyvízhálózatot is korszerűsítették, valamint új csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítottak ki. A beruházás részeként modernizálták a hőközpontot és az elektromos hálózatot. Az épületet akadálymentesítették, egy terasz elbontásával pedig gumiburkolatos játszóhelyet alakítottak ki napvitorlákkal, kültéri tusolókkal és ivókutakkal.

A rekonstrukció kivitelezője a szegedi Alp-Favill '96 Kft. volt.

2017 óta Szegeden tizenegy óvodaépületet újítottak fel mintegy 3,8 milliárd forintból, melyből 3 milliárd forintot fedezett uniós támogatás. Jelenleg zajlik a Gedói óvoda rekonstrukciója, a program pedig a Felsővárosi óvoda energetikai korszerűsítésével folytatódik majd - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!