Újabb óvodaépület rekonstrukciója fejeződött be Szegeden

Belföld, 2022.03.05

Uniós és önkormányzati forrásból, 280 millió forintból felújították Szegeden a makkosházi óvoda épületét. 2017 óta kilenc ilyen intézmény rekonstrukciója fejeződött be a városban - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a 108 gyereket befogadó makkosházi óvoda a panel- és a kertvárosrész határán működik, a három különálló, magastetős részből álló épületegyüttes 1990-ben készült el.

Az elmúlt hónapokban kicserélték a paneltechnológiával épült ingatlan külső nyílászáróit, hőszigeteléssel látták el a homlokzatot és a födémet, a tetőre pedig napelemes rendszert telepítettek. Felújították az óvodaépületek elektromos hálózatát, a belső és a külső világítást, új informatikai és beléptetőrendszert alakítottak ki, a csoportszobák pedig külső árnyékolást kaptak. Az akadálymentesítés részeként elbontottak belső ajtókat, az egyik bejárathoz rámpát építettek, és kialakítottak egy új, akadálymentes mosdót is.

A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi Püspöki Építőipari Kft. volt.

Szegeden 2017 óta kilenc óvodaépületet újítottak föl több mint 3,8 milliárd forintból, ebből az uniós támogatás mellett 774 millió forintot az önkormányzat saját forrása fedezett. A fejlesztési program keretében jelenleg három óvodaépület rekonstrukciója zajlik - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!