Újabb óvodát újítanak föl Szegeden

Belföld, 2021.07.07

Európai uniós támogatással, 280 millió forintból korszerűsítik Szegeden a Makkosházi óvoda épületét, 2017 óta ez a kilencedik ilyen intézmény, amely megújul a városban - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Makkosházi óvoda A közlemény szerint a 108 férőhelyes Makkosházi óvoda három különálló, magas tetős részből álló épületegyüttese panel technológiával készült 1990-ben. Az épület korszerűsítésére 220 millió forint európai uniós támogatás mellett 60 millió forint saját forrást fordít az önkormányzat.

Az év végére kicserélik a külső nyílászárókat, és elkészül az épületek teljes homlokzati hőszigetelése. Hő- és vízszigetelést kap a tetőfödém, és új villámvédelmet is kiépítenek.

Az intézmény energiaigényének egy részét a tetőn elhelyezett napelemek fedezik majd. A belső elektromos hálózat részleges felújítását is elvégzik, és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősséget biztosító világítótesteket telepítenek.

Az akadálymentesítés részeként elbontanak belső ajtókat, a bejáratok rámpával lesznek megközelíthetők, és kialakítanak új, akadálymentes illemhelyet is. A kisebb belső átalakítások mellett a csoportszobák külső árnyékolást kapnak.

A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi székhelyű Püspöki Építőipari Kft.

Szegeden 2017 óta nyolc óvodaépület újult meg, amire az önkormányzat 2,369 milliárd forintot fordított, amelyből 1,785 milliárd forint uniós támogatás, 584 millió forint saját forrás volt.

Az óvodafejlesztési program a Makkosházi óvoda után a Gyertyámos utcai és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik a tervek szerint - áll a közleményben._

Fotó: fb.com
(MTI)

Címkék

Makkosházi óvoda Felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!